Denkoefeningen bij een nieuw boek (5)

Een keer zei ze hem hoe fantastisch ze hem vond. De beste vriend die ze zich kon wensen. Zo anders dan alle andere jongens. Daar waar die haar verontrustten, was hij veilig en betrouwbaar, geruststellend als haar eigen vader of als de broer die ze niet had. Het was stil geworden, daar in het aardedonker op de luchtmatras, en omdat het al ver na middernacht was ging Suzanne ervan uit dat Stefan in slaap gevallen was. Niet lang daarna sliep ze zelf. Pas jaren later zou ze beseffen hoe bijzonder het was om in alle veiligheid naast iemand te durven inslapen. Hoeveel vertrouwen het veronderstelde. Hoe intiem slapen was. Misschien wel intiemer dan de daad. Want die kon net zo goed bestaan uit twee minuten zweterig heen en weer schuren over de zanderige betonnen vloer van een garage bij het strand.
Je hoefde er elkaar niet eens voor in de ogen te kijken.

7add91edee8f2d91fa35764cde5c9d72.1000x558x1

(Uit ‘Haar’, een roman in wording)

3 gedachten over “Denkoefeningen bij een nieuw boek (5)”

  1. Mooi Kathleen, mij doet het altijd denken aan de laatste zin(nen) voor het slapen gaan: “Kleintje ben je een beetje content van je dag?”. Kunnen zijn wie je bent raakt je het het meest en is groots in die kleine, breekbare intieme ruimte.

  2. Mooie denkoefening! apropos… Je essay vorig weekend in de Standaard was sterk! groetjes Roland

Geef een reactie